България

Шефът на МВР съобщи важна новина, която касае ВСИЧКИ ШОФЬОРИ

  10.08.2017 21:31             
Шефът на МВР съобщи важна новина, която касае ВСИЧКИ ШОФЬОРИ

Увеличаването на броя на стационарните камери за контрол на пътя е сред мерките в управленската програма в сектор „Сигурност“. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на брифинг за Управленската програма на правителството в частта „Обществен ред и сигурност“. В тази връзка била създадена организация за обявяване на обществена поръчка за доставка на 15 броя стационарни уреди за осъществявани на контрол на скоростта.

"Има още една за още 56 стационарни преносими камери за пътното движение. Сключен е договор на 31 юли за ремонта на 65 от тези мобилни камери“, уточни вътрешният министър. Той добави, че предстои подписване на договора със спечелилия поръчката за 28 стационарно-преносими уреди – радари, с които ще се мери скоростта.

„Последен приоритет е засилване на контрола и дейността на участниците в движението по пътищата“, каза министър Радев и припомни, че два пъти са вдигнали наказанията за превишаване на скоростта. По думите му много важна мярка е изграждане и внедряване на единен център за борба с нарушенията по пътищата, за който е обявена обществената поръчка. До момента са усвоени, договорени и разплатени 57 087 659 евро от 160-те млн. евросредства за охрана на границата, съобщи още Радев и припомни, че срокът за усвояването на парите беше удължен. Към момента за охрана на границата има 36 процедури, на стойност 15,5 млн. евро.

Blitz.bg