Спорт

Жребият във Врачанско е хвърлен! Появи се още един клуб от Мездра, Селановци се отказа

  10.08.2017 12:58             
Жребият във Врачанско е хвърлен! Появи се още един клуб от Мездра, Селановци се отказа

14 отбора ще участват в областната „А” група на Врачанско през сезон 2017/2018 г., стана ясно на днешното заседание на ОС на БФС с ръководителите на клубове. Голямата новина е свързана с появата на още един клуб от Мездра – ОФК Локомотив, който бе представляван на форума от Иван Георгиев-Саки. Диан Попов пък бе на сбирката от името на другия Локомотив. Треньорът е член на УС на клуба. Индикациите, че Дунав 2016 няма да има отбор се потвърдиха, така че предстои нулева година за мъжкия футбол в Селановци. Няколкото формации на ДЮШ в оряховското село, ръководени от Любен Иванов, ще имат отговорността да защитават клубната чест през сезона. От елита в региона отпада и Строител /Кунино/ заради неотговарящата база на изискванията на БФС за четвъртото ниво на родния футбол.

В „А” група ще играят първенецът на пета дивизия Ботев /Бърдарски геран/ и третият Септември /Гложене/, чието ръководство и кметът на селото направиха всичко възможно да изпълнят предписанията. Участието на гложенци във врачанския елит стана възможно, след като вторият Ботев /Попица/ предпочете да си остане в „Б” група. Миньор /Згориград/ ще домакинства в Краводер, а до понеделник ще стане ясно дали Монолит също ще приема съперниците си там или в Бяла Слатина. Искър 1923 /Роман/ ще започне с две гостувания поред, докато тече ремонтът на стадиона.

Председателят на ОС на БФС Милен Бельов напомни на клубовете с изтичащи регистрации, че трябва да ги подновят, за да са легитимни на конгреса догодина. Шефът на СТК Бойчо Бойчев пък акцентира на някои важни моменти от наредбата за провеждане на първенствата, включително и санкциите за неявяване – при първо - служебна загуба с 0:3 и 150 лв. глоба, при второ – глобата става 200 лв., като се отнемат и 3 т. от актива, при третото – отборът се вади от групата и следващия сезон започва в по-долното ниво.

Председателят на Дисциплинарната комисия Димитър Масурански предупреди ръководителите, че ОС на БФС ще бъде безкомпромисен към посегателства на съдии, нахлуване на публика, хвърлени предмети на терена и др. Той разясни, че и опит за удар на рефер, се тълкува като удар, така че санкциите ще бъдат изключително строги.

На форума бе изтеглен и жребият за първия кръг, който е насрочен за 26-27 август.

Двойките са: ОФК Локомотив – Манастирище, Ботев /Криводол/ - Околчица, Септември /Гложене/ - Скала 2015 /Оселна/, Монолит – Балкански, Ботев /Рогозен/ - Миньор /Згориград/, Огоста – Ботев /Бърдарски геран/, Локомотив /Мездра/ - Искър 1923 /Роман/. Срещата между хайрединци и банатчаните ще бъде отложена по молба на гостите заради празник в Бърдарски геран, включващ тристранен турнир със сърби и румънци. Двубоят най-вероятно ще се играе на 6 септември.