Свят

28-годишна мадама стана милионерка изведнъж и разкри как да спечелим и ние несметно богатство

  10.08.2017 07:26             
28-годишна мадама стана милионерка изведнъж и разкри как да спечелим и ние несметно богатство

Момиче от Ню Йорк, известна като Еж Ливингстън, успяла на своите 28 години, да спечели няколко милиона долара с интелигентна инвестиция, а след това си осигурила и ранно пенсиониране. Ливингстън завършва Харвард през 2009 г., а след това успяла да получи работа в инвестиционна компания, която била нейно желание. Там натрупала необходимите знания и опит, което довело до огромно богатство само след няколко години работа, предава Forbes. Нейният живот се променил след посещението на будистки храм в Тайван, където разбрала, че за щастието не е необходимо много, така че е започнала да прилага минималистичния подход към живота. Това означавало икономии, които по-късно щели да й донесат огромно богатство чрез инвестиране.

"Дипломиране в Харвард понякога означава, че искате кариера в корпоративния свят, за да бъдете уважавани в обществото. Опитът в Тайван ми помогна. По време на посещението си в един от храмовете лежах на легло от бамбук. В 4:00 часа сутринта гледах тавана заобиколена от основните предмети в едно жилище и пълна тишина. И бях щастлива! По-щастлива, отколкото бях в университета, заобиколена от поводи, лидери и останалите фактори на привилегирования живот", спомня с Ливингстън. След завръщането си от Тайван, решила да промени живота си, така че няколко години прекарала, като работи като финансов експерт, а от друга страна увеличила икономиите. Натрупаните пари след година започнала да инвестира, така че по този начин, с придобитите знания успяла да осъществи голяма печалба.

"Ако инвестирате разумно, следва момент, когато тези инвестиции започват да се връщат. Своят първи милион го направих, когато бях само на 26 години. Тази година ми се върнаха 13% от инвестираните пари. Печелих по 130 хиляди долара, независимо от това, дали работех, бях на плажа или играех на видео игри", обяснява тя. Днес тя живее спокоен живот в малък апартамент с мъжа си и домашните любимци, а нейните странности се крият в това, че станала милионерка и пенсионерка на 28 години.

Blitz.bg