Свят

Така се разправят с имотните измамници – разпъват ги на кръст като Христос /ВИДЕО/

  09.08.2017 21:23             
Така се разправят с имотните измамници – разпъват ги на кръст като Христос /ВИДЕО/

Видео в мрежата показа как медици трескаво оказват помощ на мъж, който е прикован към дърво като Исус Христос в Албакърки в американския щат Ню Мексико. Инцидентът е станал през май. Служител на местната администрация намерил Хосе Дюран прикован към дърво в градската гора. Мъжът бързо успял да извика помощ, като видеото, разпространено от местната медия KRQE, е било заснето от един от спасителите на Дюран.

„Той викаше „помощ“, „помощ“. Затова го видях. Изплаших се, защото си мислех, че около мен няма никой“, разказва служителят на полицията. Първоначално Дюран не искал да казва името си и да отговаря на въпроси за това, как се е озовал на дървото. В крайна сметка той признал, че на дървото са го разпънали двама мъже заради провалена сделка с имот. В болницата той е разказал повече за атаката.

„Двама мъже ме сграбчиха, заведоха ме насила сред дърветата. Казаха ми, че ще ме убият“, е казал той на испански. По думите му, това е бил третият път, в който той е бил нападан от тях.

„Те ми казаха, че са от Ку-клукс-клан. Исус ми даде втори шанс за живот“, каза още той. Обстоятелствата около инцидента все още не са ясни. Знае се, че малко след инцидента от май мъжът е променял историята си поне три пъти в интервюта и в разговори с полицията. От полицията заявиха, че към момента по случая няма арестувани. Дюран няма криминално досие, но се е явявал в съда във връзка с дело за спор за имот.

Превод и редакция: БЛИЦ