Свят

Полицай взе 14 000 евро заради бълха, друг пък се спънал и гушна 25 бона

  09.08.2017 21:20             
Полицай взе 14 000 евро заради бълха, друг пък се спънал и гушна 25 бона

Полицейски детектив получи компенсация в размер на 12 127 английски паунда (над 14 000 евро) за това, че бил ухапан от бълха по време на смяна. Той успешно осъдил полицейския участък в Уест Мидлендс, като към трудовата компенсация били прибавени и разноските по делото "бълха". Този случай е поредният от серия смехотворни съдебни дела за трудова компенсация в полза на полицаи, които се плащат от британския бюджет, отбеляза "Дейли Мейл". По няколко хиляди са получили полицаи, спънали се в бордюр или паднали от стол в офиса през работно време.

"Такива неустойки са абсурдни, нелепо е данъкоплатците да плащат сметката, когато някой бъде налазен от бълхи", коментира бившият депутат Тим Фарън. Делото "бълха" стана повод да бъдат припомнени в английските медии и други подобни дела, спечелени от полицаи. В графство Дърам полицай прибрал 25 000 паунда за контузия на лявото си коляно при падане в коридора на участъка, пише Канал 3.

"Това е направо смайващо, шашнат бе и ветеранът Рей Игън, пенсиониран полицай, служил над 20 г. от 1967 г. "Аз даже не мога да си представя какво щеше да ми се случи на мен, ако бях отишъл при моя началник, за да му плача как ме е ухапала бълха! Щяха да ме изхвърлят с шутове от стаята".

Blitz.bg