Спорт

Писта „Строител“ събира рекорден брой пилоти

  09.08.2017 15:36             
Писта „Строител“ събира рекорден брой пилоти

Рекорден брой участници - 32-ма, са заявили, че ще карат в V кръг от рали кроса в Криводол, тази събота и неделя.

„По програма състезанието трябваше да бъде на 19 и 20 август, но тогава има още едно и няма кой да извърши замерването”, обясни промяната главният организатор Александър Атанасов. Пилотите имаха почти месец след рали кроса в Ловеч, за да стегнат колите си. Собственикът на писта „Строител” инж. Спас Спасов е подготвил перфектно трасето. В предишния кръг в Криводол пилотите останаха доволни от условията и затова сега са повече заявките за предстоящата надпревара.

Интрига има в два от класовете. При най-мощните в Дивизия 1 на първите три места са представителите на Старт-Н /Криводол/. Временен водач е Светослав Манастирски с „Мицубиши”, с актив от 74 т. На 7 т. след него е трикратният шампион на страната Емил Минчев със „Субару Джъсти”. Републиканският първенец от миналата година Иван Живков-Пожарния с „Ауди” е трети с 60 т.

В големия клас заявки са дали 8 пилоти и ще бъде крайно интересно. Засега няма да кара Мирослав Цветанов с „Форд Сиера”. Очаква се за първи път тази година да участва Антон Хайтов.

Разместване може да се получи и в Дивизия 3 при машините със задно предаване. Пилотите на видинския Жико МС – Николай Николов с „Форд Пума” и Лъчезар Петров с „Лада” имат съответно 86 т. и 77 т. Трети с 68 т. е Методи Тодоров-Муто с „BMW”, от криводолския тим.

Ивайло Йончев от АМК Ботевград с „Хонда Сивик” е доста напред в класирането в Дивизия 2 с предно предаване. Той има 97 т., а съотборникът му Цветан Миков със „Сеат Ибиза” е с 69 т. С по 48 т. следват пилотите на Жико МС Иван Сашов Иванов със „Ситроен Саксо” и Пламен Цветанов с „Опел Астра”.

Отборното класиране се води от Старт-Н. Момчетата на седемкратния шампион в автокроса Александър Атанасов натрупаха 93 т. Видинският Жико МС е на второ място със 76 т. а третата позиция е за АМК Ботевград с 66 пункта.

В събота в 14 ч. на писта „Строител” в Криводол започват тренировките за време. В неделя в 9.30 ч. е официалното откриване, което ще направи кметът Петър Данчев.