Крими

Намериха удавници на румънския бряг на Дунав, сред тях не била младата ромка от Козлодуй

  09.08.2017 12:48             
 Намериха удавници на румънския бряг на Дунав, сред тях не била младата ромка от Козлодуй

 

Продължава издирването на жената, която се удави на 6 август в местността „Руски плаж“ в Козлодуй. Гранични патрули от Румъния намериха две тела в района срещу село Остров, като първоначално се смяташе, че едното тяло е възможно, да е на жената, загинала в инцидента – А. Илиева, съобщи kozloduy-bg.info.

След извършени експертизи от румънските власти на намерените две тела в румънския участък на река Дунав, става ясно, че удавилите се са 8-годишно дете и мъж на средна възраст, а тялото на удавилата се жена в Козлодуй продължава да се издирва от българските гранични патрули. Семейството на жената е уведомено, а братът на удавилата се - Даниел Илиев, моли всички власти и институции да продължат издирването на сестра му. Граничните полицаи са поискали информация за отличителни белези на жената, по които да е възможно идентифициране, разказаха близките.

Близките на удавената четвърти ден са с надежда, че тялото ще бъде намерено. Даниел Илиев моли за съдействие: „Моля за съдействие, както гражданите, така и всички институции в България да ни помогнат. Дори и доброволци, ако има, пак ще са ни в помощ. Молим за съдействие по всякакъв начин, с каквото могат, за да намерим тялото на удавената ми сестра. Също така моля водолази да извършат издирване точно на мястото, където се е удавила. Инцидентът стана на 6 август и оттогава досега ние на групи обикаляме около река Дунав с надеждата, че може да я намерим. Станаха четири дни и никакво съдействие отникъде. Нямаме информация дори как протича разследването по случая и молим за помощ всички. Апелирам към всички хора, институции, доброволно или по задължение да се включат в издирването, защото трагедията ни е неописуема, а мъката ни е голяма. На мястото, където се удави сестра ми, досега не видяхме да се гмуркат водолази, затова молим да се изпратят такива, защото може тялото да се е заклещило в нещо на дъното.”

Всеки, който забележи нещо, нека да сигнализира на горещия телефон 112.  Удавилата се била облечена с червена тениска. Тя е с черни дълги коси, около 1.60 висока. Има съмнения, че тялото, ако е изплувало, може да се е оплело или закачило някъде в страни на брега.