Спорт

Ремонт затвори покрития басейн

  09.08.2017 11:46             
Ремонт затвори покрития басейн

Започна ежегодният ремонт през лятото на покрития плувен басейн във Враца. Съоръжението вече е затворено за посетители. С дейностите по обновяването му е натоварена група от общинското предприятие „Спорт и туризъм”. След приключване на работата басейнът ще отговаря на всички изисквания. Предвижда се подмяна на ВиК-инсталацията и на плочките в баните и тоалетните. Ще се монтират нови смесители, които са поръчани от Испания и сешоари. Паралелно с дейностите в басейна тече ремонт и на намиращия се до него хотел /на снимката/.

Ръководството на ОП „Спорт и туризъм“ планува за 2018 г. ремонти на волейболната зала и на стрелбището за пневматично оръжие. И в двете съоръжения основен проблем са течовете от покривите им. Директорът на общинското предприятие Кирил Кирков е пуснал докладна записка до кмета Калин Каменов с искане да се заделят средства за хидроизолация на покрива на стрелбището.

За следващата година е заложено обновяване и на зала „Вестител” по проект на Община Враца. В района трябва да се направи водохващане, защото съоръжението е строено върху наклон и поради тази причина в приземния му етаж влагата е голяма. Освен това е наложително да се смени и външната дограма на залата.