Спорт

Пъстренец се стяга за историческо влизане в „А” група

  08.08.2017 13:07             
Пъстренец се стяга за историческо влизане в „А” група

ФК Пъстренец /Долно Белотинци/ ще атакува „А” група в Монтанско през новия сезон. Основна цел пред отбора е извоюването на челната позиция в пета дивизия  и съответно историческо първо влизане на клуба в областната „А” група.

За реализиране на амбициите, ръководството и треньорският тандем – играещият вратар Георги Георгиев и Николай Колов направиха професионална предсезонна подготовка на тима, изразяваща се в засилен тренировъчен процес и провеждането на редица контроли с доста класни противници. Постигнати бяха обнадеждаващи резултати срещу Вихър /Бързия/ като гост с 8:1, 12:1 срещу Левски /Комощица/, равенства 2:2 с Озировец във Вършец и с очертаващия се като есенен хит новак Балкан /Говежда/.

Като потвърждение на професионалната работа в Пъстренец е показателно, че отборът е от началото на седмицата на 6-дневен подготвителен лагер в Берковица, който ще приключи с контрола в събота срещу домакините от Ком. Преди това се търси още един съперник за проверка.

В състава бяха привлечени петима доказани футболисти – Денислав Димитров и Силвио Яков от Ботев /Кобиляк/, Ангел Кръстев от Хайдут /Ерден/ и Георги Георгиев от Спортист /Благово/. Завърна се в клуба и един от основателите му преди 3 г. - вратарят Ивайло Станев /на шестата снимка/, пазил последно за Шурданица /Георги Дамяново/. Първият съперник на „червено-сините” в първенството на „Б” група ще бъде Дунав /Долни Цибър/.