Събития

Министър Николай Нанков се заема с водата на Лом

  07.08.2017 16:19             
Министър Николай Нанков се заема с водата на Лом

Народният представител инж. Дилян Димитров отива на нарочна среща с регионалния министър Нанков заради водата на Лом. От седмица градът живее на сухо, а причината са постоянните аварии на довеждащия водопровод от помпената станция на Добри Дол към Лом и няколко села.

„Проблемът на Лом е дългогодишен. В първите дни на седмицата имам среща с министър Нанков, за да ускорим разрешаването му. Държавата вече е отпуснала 1.5 милиона лв. за първият етап от реконструкцията на водопровода. На общината са преведени и 200 000 лева. Има избран изпълнител и очаквам съвсем скоро ремонтът да започне”, подчерта Дилян Димитров.

Той съобщи още, че има уверението на МРРБ и КЕВР, че водата в общините Георги Дамяново, Чипровци, Вършец и Вълчедръм няма да поскъпне шоково със 120 %, а плавно – с по около 20 на сто на година. Жителите на четирите общини бяха готови за протести заради предвиденото поскъпване. Съгласно обсъдения на 17 юли в КЕВР бизнесплан на ВиК – Монтана цената на водата в четирите общини трябваше да достигне до 1.62 лв. за кубик, а в момента там хората плащат между 75 и 80 стотинки.

„Имам уверението и на двете институции. На 9 август на закрито заседание на КЕВР трябва да има окончателно решение в полза на хората.”, каза още Димитров.