Събития

Стотици бяха на празник в Люти дол

  07.08.2017 13:57             
Стотици бяха на празник в Люти дол

Стотици жители и гости на с. Люти дол се събраха в местността "Кръста", за да отбележат празника на родовата памет. В празничната програма, взеха участие Детска вокална група от с. Дърманци, Женски народен хор от с. Игнатица, Женски народен хор - Люти дол и Ансамбъл "Мездра” с художествен ръководител Мирослав Аспарухов.

Тържеството в Люти дол бе открито от кмета на населеното място Станислав Ангелов.

„ От години организираме това тържество. Денят наистина се превръща в празник за всички, защото тук се събират хора, коит не са се виждали от години. Миналата година дойдоха над 300 човека. Стараем се да събираме много млади хора. Празникът е насочен преди всичко към тях. Искам да пожелая на всички успехи и догодина да сме още повече, тук на площада в село Люти Дол, за да можем заедно да запазим тази дългогодишна традиция и с всяка изминала година да я обогатяваме с много нови прояви“, каза Станислав Ангелов към жителите на Люти Дол.

Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков бе специален гост на тържеството. Той отправи поздрав към жителите на балканското село:

„ Отново е началото на месец август и Вие сте тук на кръста, за да направите своето хубаво тържество. Поздравления за всички деца и самодейци, които взимат участие в програмата. Сигурен съм, че те ни зареждат с енергия и положителни емоции, защото е по-добре в днешното напрегнато ежедневие  вместо да ровим по телефоните и да гледаме постоянно телевизия и сериали, да дойдем тук да се погледнем в очите и да си кажем по една добра дума . Да си кажем как сме, за да се почувстваме хора, знаещи и можещи , хора които могат да разчитат един на друг“ , каза инж. Събков.

След края на празничната програма в центъра на селото се изви кръшно българско хоро.