Спорт

Правят мини-терен във Враца за школата

  07.08.2017 13:23             
Правят мини-терен във Враца за школата

Управата на ПОФК Ботев /Враца/ подготвя поредна изненада за футболистите от детско-юношеската школа. С излишната почва от  изкопните работи за строежа на изкуствен терен в спортния комплекс, ще се подготви малко естествено игрище.

„На него децата ще могат да провеждат специализирани упражнения за техника и вратарски тренировки“, уточниха от клубното ръководство. Въпросното игрище ще бъде обособено зад една от вратите на основния помощен терен.

На 16 август започва подготовката на родените през 2007 г. и 2008 г. Тренировките ще бъде водени от Пламен Йорданов, който ще има и помощници.

„Успяхме да организираме така нещата, че всички деца от лятното училище да тренират в Ботев“, обясниха от управата. Ръководството на врачани се похвали и със завръщането на Йордан Йорданов в родния клуб, на когото разчитат да допринесе за силното представяне на U19 в елитната група. Първенството започва на 12 август, а в I кръг ботевци гостуват на Славия. Мачът в София е от 18 ч. До него се очаква завръщането в клуба на още двама местни таланти.