Свят

Майка уби жестоко 4-месечното си бебе, причини му 28 счупвания и го дрогира (СНИМКИ)

  07.08.2017 06:51             
Майка уби жестоко 4-месечното си бебе, причини му 28 счупвания и го дрогира (СНИМКИ)

33-годишната Катрин Кокс и 25-годишният Дани Шепърд от Кент, Англия, бяха признати за виновни в убийството на четиримесечния Ели Кокс. Детето умряло в резултат на травми в главата и 28 счупвания. Освен това, в кръвта му били открити наркотици, съобщава "Дейли Мейл". Майката на починалото момче вече е съдена 12 пъти за 20 различни престъпления, включително умишлено нанесени телесни повреди, кражба с взлом и грабежи в магазини. Съдът изнесе данни, че на 13 април 2016г. тя е извикала спешна помощ за "разболелия " се Ели, а след две седмици той умрял в болницата. 

Експертите установили, че към момента на смъртта мозъкът на момчето бил силно повреден - най-вероятно той е преживял няколко сътресения. И съдейки по броя счупвания, открити по тялото на детето, то е било пребивано редовно. В кръвта на момчето били открити и наркотици — кокаин и амфетамин.

Както Кокс, така и Шепърд до последно отричали обвинението спрямо тях в убийството на детето, но съдът единодушно ги признал за виновни. Сега на убийците им предстои съдебно-психиатрична експертиза, след което съдът ще постанови наказанието им. 

"Никой от нас никога няма да разбере какво кара хората да причиняват вреда на децата. За съжаление, трябва да призная, че Ели е страдал по-силно отколкото повечето хора и е бил лишен от живота си едва в неговото начало", казва следователят по делото.

Превод и редакция: БЛИЦ