България

Мотикаря краде голи фотоси на деца и ги качва в нета (СНИМКИ 18+)

  06.08.2017 15:45             
Мотикаря краде голи фотоси на деца и ги качва в нета (СНИМКИ 18+)

Програмист, влязъл в ролята на морална полиция, наказва развратни ученички, качвайки техни сексклипове и снимки в нета. Той създал най-големия сайт у нас за злепоставяне на деца, където се крие под прякоря Мотикаря. Истинското му име е Павел Скръчков и е от Пловдив. Той откраднал около 20-30 голи снимки от компютрите на ученички, след което ги "наказал", разпространявайки кадрите в мрежата, пише "Телеграф". След като се сдобиел с компроматите, младежът започвал да избудва девойките. "Прати ми още или качвам тези, които имам", казвал мъжът, криещ истинската си самоличност от години.Въпреки че част от тях изпълнявали желанията му, пловдивчанинът не спазвал думата си и ги унижавал публично. Освен това зарязани младежи отмъщавали на бившите си, пращайки на Мотикаря голи снимки на бившите си. Понякога родители писали на Мотикаря с молба да не качва снимките, а той им се погиравал с думите: "Вижте как сте възпитали дъщеря си" и ги качвал. Край на изнудването и на детското порно сложили мафиоти от ГДБОП преди около месец, когато са атакували 18 адреса в София, Пловдив, Варна, Плевен, Габрово Мизия и Троян. Първоначално били задържани 9 заподозрени за 24 часа, но част от тях подробно разказали как са помагали на Павел и са разпитани в качеството си на свидетели.  

  Прякорът на Павел идва от сайта му www.motikarq.com, създаден през 2003 г. В началото там имало забавно и хумористично съдържание, но впоследствие започнали да се публикуват голите снимки. Посетителите се увеличили, съответно и парите от реклама. Той неведнъж бил спиран от антимафиотите, но после се появявали нови версии. Павел имал и подсайт. Разследването срещу него отнело близо 2 г., понеже трудно се доказвали връзките на цялата група в нета. Скръчков и съучастниците му комуникирали чрез фалшиви профили във фейсбук.  

Най-малката, изтипосана с голи снимки е на 13 г. Групата има и клип на 14-годишна, правеща орален секс. Хакерите разбивали фейсбук профилите им и оттам намирали снимките.

"Приемам това като кауза, така се боря с пороците на обществото". Това обяснение дал Павел. Една от идеите на младежа била чрез фотосите да лови педофили, като един дори се хванал.

Blitz.bg