Здраве

Яжте по една лъжица дневно от това полезно масло и ще усетите промяна в тялото

  05.08.2017 19:37             
Яжте по една лъжица дневно от това полезно масло и ще усетите промяна в тялото

Много изследвания показват, че наличието на полифеноли в какаовото масло спомага за подсилването на имунната система и борбата с възпаленията. Освен това спомагат за засилване на имунната ни система. Ето защо не пропускайте да го консумирате. Използването на какаовото масло може да се намали възпалението като цяло и да помогне с хормоналния баланс и здравето на мозъка - всичко това, докато работи като помощник на имунната система. Прибавяйте го към смутита, шейкове и други напитки, на които ще прираде неустоим аромат, плътна текстура и допълнителни ползи за тялото ви. Освен това какаовото масло има още много чудни свойства. Например:

За меки устни

Истината е, че устните ни се напукват не само през зимата, заради студа, но и през лятото, заради високите температури. Чудесен начин да ги подхраним е, като използваме какаово масло за омекотяването на устните ни. То освен това има и успокояващо средство, което означава, че добавя защитен слой на хидратация на устните.

Срещу изгаряния

Какаовото масло е отличен спасител на кожата в случаи на изгаряния. Разтрийте малко количество чистo какаово масло върху кожата, но предварително се уверете, че не съдържа алкохол, аромати/парфюми или други добавки, които могат да доведат до по-висока чувствителност и възпаляване на кожата.

Срещу стрии

Ако качвате и сваляте килограми неусетно или кожата ви е просто предразположена към стрии, какаовото масло е сред най-добрите лекове. За жалост обаче често то е доста скъпо и ще ни излезе твърде солено, ако се мажем само с какаово масло. Ето защо ви предлагам една страхотна рецепта за домашен лек срещу стрии с какаово масло. Нужни са ви: Какаово масло и кокосово масло в съотношение 1:1 по 3 супени лъжици + 3-4 капки лавандулова есенция. Разбъркайте добре и мажете всяка сутрин и вечер със сместа. Какаовото и кокосовото масло омекотяват кожата и помагат в заглаждането на стриите, а лавандуловата есенция от своя страна придава аромат, а и има способността да насърчава клетките да се регенерират.