Здраве

Повечето жени правят това под душа, но дори не подозират как увеличават риска от рак!

  05.08.2017 19:11             
Повечето жени правят това под душа, но дори не подозират как увеличават риска от рак!

Повечето жени това правят, като същевременно не са наясно колко с това си застрашават здравето! Ако и вие миете с препарат влагалището си, то знайте, че с това застрашавате здравето се. Ако редовно миете влагалището под душа, значително се увеличават шансовете да получите HPV, който може да доведе до появата на рак. При зачервяване на влагалището означава слушалката на душа да завъртите към влагалището и добре да изплакната вътрешно. Повечето жени мислят, че с това се освобождават от неприятните миризми, но всъщност води до потенциално опасна ситуация. Вярно е, че влагалището, след червата, съдържа най-голям брой бактерии, но те са там с добра причина!

Защо лекарите забраняват това?

Повечето медицински експерти строго забраняват това, защото влагалището се почиства само, а с неговото изплакване само ще променим баланса на бактериите, което допълнително може да доведе до нарушен растеж на тъканите и други промени в клетките на шийката на матката. Едно изследване, което е проведено в Университета в Тексас показва, че изплакването на влагалището се удвоява риска от рак на яйчниците, а изследването е било проведено над 1 271 жени на възраст между 20 и 49 години.

"Вагината съдържа повече бактерии от всяко друго място на тялото и бактериите са тук с повод. Не мога да си представя ситуацията, в която й изплакването би било полезно, защото по този начин момичетата измиват всичко, което съдържа влагалището, включително и здравословните бактерии", заключава професор Рони Ламонт.

Blitz.bg