Лайфстайл

10 неща, които не знаете за оргазма! (ВИДЕО 18+)

  04.08.2017 20:55             
10 неща, които не знаете за оргазма! (ВИДЕО 18+)

В своя TED лекция, (която можете да видите във видеото по-долу, налични са субтитри на български) писателката Мери Роуч описва оргазъма като "реакция на автономната нервна система. Онази част от нервната система, която не контролираме съзнателно и която реакция може да се активира от изненадващо широк набор от фактори", пише IFL Science.

Ето 10 факта за този човешки феномен, които може би не са ви известни.

1. Плодът също може да мастурбира

При хората самозадоволяването може да започне още в утробата. Въпреки че това е характерно и за двата пола, момчетата се виждат по-ясно на ултразвук.

2. Всъщност, не ти трябват полови органи

Противно на разпространеното мнение, изобщо не ти трябват гениталии, за да достигнеш до оргазъм. Хора с контузии на гръбначния стълб, с ампутации и др. обикновено развиват една много чувствителна зона точно над нивото на тяхната контузия. Това е така именно заради рефлексите на периферната нервна система. Един от най-причудливите примери за това е жена, която получава оргазъм, когато мие зъбите си.

3. Можете да имате оргазъм, дори когато сте мъртви

Невероятно, но факт - учените са съгласни, че има оргазъм и след смъртта. При трупове с все още биещо сърце - например хора в мозъчна смърт, които се поддържат изкуствено - е възможен рефлекс, наречен "Рефлексът на Лазар", който реално активира усещане за оргазъм.

4. Той може да причини лош дъх

При жена, получила оргазъм в рамките на последния час, могат да се усетят определени леко неприятни миризми в дъха. Откритието е на писателя Теодор ван де Велде, който е автор на книгата "Идеалният брак".

5. А може да излекува хълцане

Мъж от Израел, който страда от сериозен проблем с хълцане, успява да го излекува след секс със съпругата си. Докторите обаче не могат да обяснят точната причина за това. Повече, вижте във видеото:

https://www.blitz.bg/layfstayl/za-damite/mnogo-interesno-10-neshcha-koito-ne-znaete-za-orgazma-video-18_news534142.html