Събития

Влади Въргала и Елен Колева идат заради врачани

  03.08.2017 15:29             
Влади Въргала и Елен Колева идат заради врачани

На 30 август Шуменският театър гостува във Враца със спектакъла „Едно налице, две наопаки”. Постановката е със специалното участие на гост актрисата Елен Колева, която ще видим като страстна и шумна италианка, а образът на нейния съпруг и изтъкнат мафиот ще бъде претворен от Владислав Карамфилов–Въргала.

В динамичната комедия ще бъдат въвлечени и актьорите от трупата на шуменския театър: Милен Димитров, Стефан Сотиров, Михаил Скуджов, Кольо Стайков, Миглена Стоева, Валентин Ченков, Любен Попов и Валери Зарков.

Режисьор на спектакъла е популярният актьор Михаил Петров, а сценографията и костюмите са поверени на сценографката Диляна Асенова. Пиесата е дело на лауреатаза нобелова награда за литетаратура Дарио Фо.

„Нашият спектакъл е краен, артистичен, фантасмагоричен, доближаващ се до “комедия дел`арте”, но с драматичен привкус. На финала, добрият, честният, романтичният герой, отново го прибират в лудницата. Кажеш ли истината, вече си готов за там. Системата те прибира “на топло”, казва режисьорът Михаил Петров.

„Живеем в един объркан, деформиран свят – такъв е моделът на системата. И ако не можем да се преборим  с нея, поне нека се надсмеем. Смехът е един от малкото начини да оцелеем“, добавя той. На сцената това е разказано с чувство за хумор и ирония. Спектакълът е изпълнен с абсурдни ситуации, безкрайни перипетии, невероятни обрати, парадоксални ходове, бляскави, атрактивни актьори, вдъхновяващи музика, песни и сценография, уникални костюми, красиви, очарователни актриси.

Представлението е от 19 ч. в залата на читалище „Развитие“ във Враца.

Билетите са по 8, 10 и 12 лева. Побързайте да ги резервирате на телефон: 0885 011987, защото местата са ограничени.