Събития

Видинската библиотека с нови занимания за малчуганите

  02.08.2017 14:38             
Видинската библиотека с нови занимания за малчуганите

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ град Видин ще зарадва малките си читатели с нови интересни занимания през месец август.

3D PRINTING е първото предложение на видинската библиотека.

3D програмиране и принтиране с принтера на инженер Красимир Стефанов. По време на заниманията ще се работи  със специална програма за 3D дизайн, а готовите елементи ще се принтират в 3D формат. Уроците са подходящи за деца от 9 до 14 години. Заниманията ще се провеждат всеки четвъртък от 17 часа в Информационния център.

„Аз чета, ти рисуваш“ е второто занимание предвидено за децата, които обичат да рисуват и да творят.  

Те ще могат да рисуват  по откъси от любими детски книжки. Къде ще се случва това? Където пожелаят самите деца. Заниманията ще се провеждат на открито.  Малките творци ще четат, ще се вдъхновяват, а върху белия лист ще се леят сцени от любими детски истории.  Срещите   ще бъдат всяка сряда от 10.30 часа.

Арт клуб „Българска шевица” е третото предложение за прекарване на свободното време във видинската библиотека.

За  символиката на шевицата, произход и предназначение, за цветовете и формите, за бродирането на шевици – всичко това децата ще могат да научат в арт клуба  „Българска шевица”. Тук ще направят първите си бодове и първи стъпки в бродирането.  Заниманията ще се провеждат всеки вторник от 10.30 часа в БиблиоПощата.