Лайфстайл

Родени сте в началото на вашия Знак? Ето какво означава това

  27.07.2017 20:36             
Родени сте в началото на вашия Знак? Ето какво означава това

Астрологическите ентусиасти вярват, че във всеки един от зодиакалните знаци, живеят различни личностни "типове". Но някои астролози възприемат тази концепция дори по-сериозно, което предполага, че вашата личност може да бъде засегната от точния момент, в който сте се родили или от "сезона" на вашия зодиакален знак, пише beu.bg.

Когато говорим за 12 астрологични знака, които познаваме, колелото на Зодиака е разделено на 12 секции (по един за всеки знак). Това представлява (приблизително) 30 дни, през които слънцето прекарва във всеки знак. Но, за да се определят специфичните "типове" на всеки знак, същото колело е разделено на 36 секции, известни като декани. Има по три декана за всеки знак и всеки от тях се управлява от друг знак на същия елемент – въздух, вода, земя, огън (да, знак в знак).

За щастие има едно просто правило, което можете да следвате, за да определите декана, в който сте се родили: първите 10 дни от датата на знака ви съставят първия, вторите 10 съставят втория и последните 10 дни - третият. Ако някога сте чували астролог да казва, че сте родени "рано", "в средата" или "късно" в знака си, означава точно това. Ако това започва да звучи прекалено много като математическа задача, ето един пример. Трите декани на Овен са управлявани от трите огнени знака: Овен, Лъв и Стрелец (в този ред). Така че хората, родени през първия декан, ще бъдат по-силно повлияни от Овен и неговата управляваща планета, Марс, докато тези, родени във втория, могат да проявяват повече подобни на Лъва черти. По същия начин хората, родени през последните 10 дни от „сезона” на Овен, може да имат няколко тенденции на Стрелеца.

За протокола: Да се родиш във втория или третия декан на знака си, не трябва да влияе върху това като кой знак се идентифицираш като цяло. Ти все още си толкова Овен, колкото си бил преди да научиш, че Лъва управлява вашия, втори декан. Вместо това трябва да вземете декана като още един елемент в астрологичната си картина. Вашият декан е подобен на вашите нарастващи, лунни и планетни знаци, тъй като може да разкрие част от личността ви, която не сте взели предвид преди това. Тя трябва само да задълбочи разбирането ви за това, как се отразява вашият слънчев знак върху вас, вместо да отрича каквото и да е от него. Повече за различните декани на зодиите ще ви разкажем допълнително. Всичко, което трябва да знаете, е диапазонът (периодът) на вашия знак и вашият рожден ден (което сме сигурни, че сте знаете).

Blitz.bg