Лайфстайл

Проучване показа нова тенденция в сексуалното поведение на двойките

  26.07.2017 07:30             
Проучване показа нова тенденция в сексуалното поведение на двойките

Все повече и повече двойки практикуват мастурбация един пред друг, според ново проучване за сексуалното поведение. Оказва се, че двойките обичат да се гледат един друг, как си доставят сами удоволствие. Споделянето на акта на самозадоволяване с партньора може да добави ново измерение към сексуалната връзка, а 68% от анкетираните казали, че да мастурбират пред партньора си е изключително приятно, пише Daily Star, цитиран от fakti.bg Всеки десети признава, че се е самозадоволявал пред партньора си по телефона или по Skype, според проучването на компания за секс продукти. Аликс Фокс, представител на компанията, коментира:

"Показвайки си взаимно докосването на вашите горещи точки, може да бъде извънредно вълнуващо и интимно преживяване, което насърчава доверието и увеличава възбудата. Мастурбацията един пред друг чрез видеочат е превъзходен начин да останете интимно свързани с партньора си, докато сте отделени. Плюс това такива дейности са не само еротични, но и образователни - в края на краищата няма никой, който знае по-добре от теб самия къде искаш да бъдеш стимулиран," завършва секс експертът. Ако не сте склонни да практикувате взаимна мастурбация, Аликс има още една добра идея за разнообразяване на вашия сексуален живот:

"Ако сте в палаво настроение, опитайте се да разкажете точно какво правите, докато се докосвате. Не само ще звучи съблазнително, но и ще помогне на партньора ви да разбере и да запомни точно движенията, които правите, за да може да ги възпроизведе в бъдеще". Изследването, направено сред повече от 2000 възрастни от Великобритания, установило, че двойките мастурбират по-редовно от хората, които нямат редовен сексуален партньор - средно 17 пъти месечно при двойките в сравнение с 12 пъти месечно при самостоятелните. 79% от хората, които са във връзка, са използвали секс играчка с партньор.

Blitz.bg