Крими

Полицаи масово тарашат баровете във Врачанско

  22.07.2017 13:44             
Полицаи масово тарашат баровете във Врачанско

Масови полицейски операции стартираха на територията на област Враца, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акции, с цел установяване на малолетни и непълнолетни в и около нощните питейни заведения, са се провели тези дни във Враца, Криводол, Бяла Слатина, Мездра, Козлодуй, Оряхово и Роман. Полицаите проверявали и за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни от частни домове и превенция на всякакъв вид престъпления.

За времето от 16 ч. до 24 ч. в петък в Криводол са проверени 20 лица и 10 автомобила. Ченгетата съставили 1 акт по Закона за движение по пътищата и 5 фиша.

От 21 ч. в петък до 2 ч. тази нощ във Враца били проверени 21 човека, 2 автомобила, 4 заведения и 2 сборища на наркомани. Униформените съставили в хода на проверката 2 акта по Закона за българските лични документи и НОбС и 2 протокола за предупреждение.

7 бара, 12 моторни превозни средства и 28 лица са проверени за времето от 22 ч. снощи до 3 ч. тази нощ в Бяла Слатина. Съставени са 2 акта по Закона за българските лични документи.

В хода на СПО на територията на Мездра, ченгетата написали 2 акта, връчили едно разпореждане и 3 протокола за предупреждение. От 23 ч. снощи до 1 ч. тази нощ те проверили 65 лица и куп питейни заведения.

Униформени следели за реда и в мездренските села Боденец, Крапец, Върбешница, Горна Кремена, Ребърково, Люти брод, Зверино и Елисейна. За времето от 19 ч. до 24 ч. във вторник, в хода на спецакцията са проверени 2 заведения, 3 лица и 3 МПС-та. Съставен е един акт по Закона за движение по пътищата и един протокол. Задържано е едно лице.

14 увеселителни заведения, 46 автомобила и 68 лица са проверени и на територията на РУ-Козлодуй. На нарушитеите са съставени 7 акта по Закона за движение по пътищата, 8 фиша, 8 акта по Закона за бългасрките лични документи и 1 акт по Кодекса за застраховането.   

6 бара тарашили тази нощ полицаите и в Оряхово, като няма данни за констатирани нарушения.

За времето от 22 до 24 ч. в петък, в Роман били проверени 35 човека и 3 питейни заведения. Констатираните нарушения били 3. Полицаите съставили 1 акт по Закона за българските лични документи, 1 акт по Закона за движение по пътищата и 1 фиш. По време на акцията е било оказано съдействие на служители на Комплекса за социални услуги за деца и семейства за непълнолетно лице, което било напуснало комплекса без разрешение. Детето е било установено и предадено на дежурния възпитател.