Свят

Ужасяващо ВИДЕО! Инвалид се дави, напушени пишлигари му се подиграват

  21.07.2017 19:48             
Ужасяващо ВИДЕО! Инвалид се дави, напушени пишлигари му се подиграват

Властите в американския щат Флорида заявиха, че група тийнейджъри на между 14 и 16 години не са нарушили закона, когато са се снимали с телефон как се смеят, докато са гледали как 32-годишен инвалид се удавя в езеро. Отвратителните кадри са заснети на 9 юли в Кокоа, докато Джамел Дън е викал за помощ, а тийнейджърите са стоели до водоема и са му се подигравали, пише Florida Today. На видеото се чува как Дън вика за помощ в последните си мигове живот, опитвайки се да се задържи над водата. Прокурорите от окръг Бревард предоставиха кадрите на медиите, наричайки инцидента „трагедия”, оневинявайки тийнеджърите за това, че не са предприели нищо, за да помогнат на Дън. При това властите заявиха, че няма „морално оправдание” за поведението на младежите. Полицията е научила за инцидента, след като клипът е набрал популярност в интернет. Три дни по-късно тялото на Дън било извадено от езерото. Властите също съобщиха, че тийнейджърите са предупредили Дън, който ходи с помощта на бастун, да не влиза във водата.

„Децата в онзи ден са били в парка и са пушили марихуана. Те са видели как той влиза във водата. Той сам е влязъл. Те само са го гледали”, казва Ивон Мартинес, говорител на местната полиция.

„Младежите са му казали, че няма да влизат във водата заради него, и че той не трябва да влиза сам”, каза още тя. Също е известно, че дори когато е станало очевидно, че Дън изпитва трудности във водата, нито едно от момчетата не се е обадило на телефона за спешни случаи 911.

ВИДЕО в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/uzhasyavashcho-video-invalid-se-davi-napusheni-pishligari-mu-se-podigravat_news530825.html