Събития

Храсталак превзе пътя от Оряхово до Остров СНИМКИ

  21.07.2017 14:38             
Храсталак превзе пътя от Оряхово до Остров СНИМКИ

Гъста растителност е превзела пътя от Оряхово до село Остров през Лесковец, сигнализира със снимки konkurent.bg нашият читател Георги Николов.

„Въпросният участък е много опасен. Причината са падналите на пътното платно храсти. Заради това движението става само в средата на платното, където се движат, карищите и в двете посоки. Няколко пъти подавахме сигнали в Агенция „Пътна инфраструктура“ и пътноподдържащи фирми, но решение на проблема засега няма. Надявам се с помощта на вестник „Конкурент“ институциите да се задействат и такова да се намери“, споделя Георги Николов.

Той допълни, че участъкът от Оряхово през Лесковец до Остров е част от веломаршрут до Никопол, по който постоянно минават чеждустранни туристи, чийто живот е изложен на риск.

През 2015 г. пътят пропадна на няколко места от дъждовете, предизвикали свлачищни процеси в района. Тогава движението по него беше спряно, но в момента е ограничено само за тежкотоварни автомобили. Някои от шофьорите обаче не признават забраната, тъй като алтернативният маршрут се удължава с 35 км.