Събития

Съветниците на Берковица са най-работни, приели са най-много решения

  20.07.2017 15:51             
Съветниците на Берковица  са най-работни, приели са най-много решения

Общинските съветници в Берковица са приели най-много решения за първите 6 месеца на годината. Те са обсъдили и гласували 182 решения, от които за целия период върнатите са три, а едно е стигнало до административния съд, съобщи губернаторът на Монтана Росен Белчев.

Общо 912 решения са приели 11-те общински съвета в област Монтана от януари до края на юни. Върнатите са 17, само едно е стигнало до съд, показват данните на областната администрация, която следи законността на приетото от общинските съвети.

169 са решенията на малкия парламент в Монтана, върнато е само 1, в Лом приети са 82 решения и няма върнати, във Вършец съветниците са гласували 77 решения , а в Чипровци 89. Най-малко приети решения има местният парламент в Якимово – 29. Това е и съветът с най-голям брой върнати за преразглеждане решения – 4.  Във Вълчедръм съветниците са приели 63, в Бойчиновци 71, а в Брусарци 46 решения, сочат още данните на областната управа.

„Връщаме сравнително малък брой решения на общинските съвети, което е добър показател. От деня, в който поех поста, съм върнал три решения на община Чипровци и едно на Берковица. Вярвам, че те ще бъдат преразгледани съвсем скоро”, каза губернаторът на Монтана Росен Белчев. злизат по 17 кубически метра вода, които захранват водноелектрическата централа.