Крими

Спукана предна гума предизвикала челния сблъсък с 4-има ранени край Враца СНИМКИ

  20.07.2017 15:18             
Спукана предна гума предизвикала челния сблъсък с 4-има ранени край Враца СНИМКИ

Спукана предна гума е най-вероятната причина за тежката катастрофа на обходния път на Враца от сряда вечерта, при която бяха ранени 4-има души. Близки на най-сериозно прострадалия – шофьорът Любомир Тодоров, съобщиха пред „Конкурент“, че неравност на пътното платно – стърчащи метални планки на надлеза край керамичната фабрика, са срязали лявата предна гума. Това пък е направило неуправляема колата „Мицубиши Галант“ и тя се е забила под камион МАН, натоварен със строителни материали. Сайтът konkurent.bg съобщи първи за тежкия пътен инцидент малко след зловещия сблъсък.

Шофьорът, предизвикал тежката катастрофа на обхода на Враца в сряда – Любомир Тодоров, има дълъг опит като стаж зад волана. Той е ватман на тролейбус и работи като такъв от поне 15 години в София, казаха от родното му село Костелево. Местните описаха Любомир като дисциплиниран водач, който не пие и спазва стриктно правилника за движение. В Костелево бяха шокирани от новината за сблъсъка. Шофьорът, който заби „Мицубиши“-то в камион е карал лятната си отпуска при баща си Георги Георгиев. Заедно с него в колата били съпругата му Йони Д., която е с два счупени крака, както и двете им деца – момче и момиче, отървали се с по-леки травми и уплаха.

Състоянието на Любомир Тодоров продължава да е тежко – той е приет със спукан череп и оток на мозъка, множество вътрешни наранявания и два счупени крака.