Събития

Забавачка се сдоби с уникална зала

  20.07.2017 15:10             
Забавачка се сдоби с уникална зала

Екипът на ДГ „Пролет” в Оряхово откри „Зала за психомоторика и игри на деца от предучилищна възраст”. Проектът е реализиран благодарение на Програма „Аз дарявам, за да правя промяната” на Сдружение „Първи юни” –Бяла Слатина и финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”. Оборудваната зала за психомоторика и игри ще осигурява възможност за оказване на обща и допълнителна личностна подкрепа на децата, съгласно наредбата на МОН за приобщаващо образование – предоставяне на методическа и практическа помощ на колеги от други детски градини.

Общата цел на проекта е превенцията на детското психическо и физическо здраве и изграждане на пространство за психомоторика.

Специфичните цели са използване на компенсаторни механизми и иновационни методи за преодоляване на поведенчески и емоционални дефицити, осигуряване на емоционален комфорт и психологическо благополучие чрез групови игри и занимания, както и развиване на личностни качества и усъвършенстване психичните процеси у децата от предучилищна възраст.

Събитието уважиха представители на общинска администрация Оряхово, както и учители и възпитатели от детските градини на територията на общината.

Екипът на ДГ „Пролет” бе подготвил интересна демонстрация с участието на деца от предучилищна възраст, както и на по-малките представители от Детската ясла.