Спорт

ВК Бдин-Вида получи заслужено признание

  20.07.2017 14:19             
ВК Бдин-Вида получи заслужено признание

Зам.-кметът на Видин Венци Пасков връчи грамота на волейболен клуб Бдин-Вида за високи спортни постижения.

„Възхитен съм от това, което правите. Вие се утвърждавате като една добра школа. Постигнатите от вас резултати показват, че имате потенциал и клубът работи в правилната посока“, каза Пасков. Той връчи отличието на треньора Кристина Георгиева. От своя страна тя предостави благодарствено писмо до кмета на общината Огнян Ценков от името на председателя на ВК Бдин-Вида Пламен Каменов. „Приемете нашите благодарности за оказаната от вас морална подкрепа и финансова помощ при осъществяването на спортно-състезателната дейност на клуба. С пожелание за здраве и успехи се надявам, че и в бъдеще ще продължим да работим заедно за насърчаването на децата към занимание с физическа активност, защото спортът е здраве и начин на живот“, пише в текста.

На срещата волейболистките зарадваха домакините с още един подарък – златен медал за спечелено първо място в Скаут лигата през сезон 2016/2017 г. През последната състезателна година волейболният клуб участва в надпревари за 6 възрастови групи, като всичките формации достигнаха до финалната фаза и заеха престижни места. Шест състезателки пък спечелиха индивидуални награди. Мила Илиева и Мерелин Николова станаха балкански шампионки с националния отбор на България за момичета до 16 г. и в момента продължават своята подготовка за европейското първенство, което ще се проведе в периода 21-28 юли в София.

За подпомагане дейностите на волейболния клуб в бюджета за тази година на Община Видин са заложени 12 000 лв., като местната управа спазва финансовите си ангажименти към всички спортни организации.