Спорт

Двама юноши смениха „Огоста” с Ерден

  20.07.2017 13:03             
Двама юноши смениха „Огоста” с Ерден

Кариана /Ерден/ взе двама юноши на Монтана. Левият бек Милен Младенов и атакуващият полузащитник Мартин Пламенов вече направиха по една тренировка с третодивизионния тим. Ръководството на Монтана реши да ги преотстъпи, за да трупат опит, тъй като на този етап трудно могат да се преборят за място в групата. Милен Младенов започна кариерата си на стадион „Огоста”. Преди 5 г. защитникът бе забелязан от тогавашния треньор на ЦСКА Галин Иванов и бе привлечен в столицата. По-късно специалистът взе със себе си Младенов в Лудогорец. Левият бек записа силни мачове за разградчани и игра в младежката шампионска лига. Миналата година Милен се прибра у дома.

Мартин Пламенов бе един от водещите голмайстори на юношите старша възраст на Монтана. Той успешно играе зад нападателя и на върха на атаката.

„Желанието ми е да разчитам основно на момчета от Монтана и региона. Двамата ще получат шанс за изява”, категоричен бе собственикът на Кариана Милан Йосифов. Днес в Ерден стартира турнирът „Кариана къп 2017” и ако старши треньорът на домакините Атанас Джамбазки прецени, ще даде на двамата игрово време в срещите от надпреварата.