Събития

Обсъдиха развитието на професионалното образование

  20.07.2017 11:24             
Обсъдиха развитието на професионалното образование

Проблемите и предизвикателствата пред развитието на професионалното образование на европейско, национално и регионално ниво бяха обсъдени на форум във Враца. Kонференцията на тема: „Европейските измерения в професионалното образование и обучение" е четвъртата поред регионална конференция, която Националната агенция за професионално образование и обучение провежда в страната.

Срещата бе открита от председателя на НАПОО Емилияна Димитрова, която подчерта, че ключът към качествено и ефективно професионално образование е добрата координация и партньорство между всички институции. Отношение по темата взеха и представители на Министерството на труда и социалната политика, на Министерството на образованието, регионалните управления по образование във Враца и Монтана, ТПП Враца и др., които също присъстваха на форума.

На събитието бяха представени и резултатите от дейността на мрежата ReferNet, както и изследване, направено в България по поръчка на ЕС за програмите и мерките за професионалното обучение, насочено към лица, търсещи убежище. Присъстващите се запознаха и с изследване на CEDEFOP за общественото мнение за професионалното обучение в България, както и със степента на обвързване на съществуващото професионално обучение с потребностите на пазара в Северозападна България.