Свят

Порнозвезда търси проститутка за ментално болния си син

  19.07.2017 21:11             
Порнозвезда търси проститутка за ментално болния си син

Преди дни бившата порнозвезда Джордан предизвика скандал, след като заяви, че би наела проститутка за сина си, който страда от аутизъм и редица други ментални заболявания. ​В момента Харви е на 15 години. Кати Прайс, както е истинското име на актрисата, мисли да изчака още три години, докато се обърне към услугите на „експертка”. Тя заяви, че се страхува, че нейното момче никога не би могло да има нормална връзка с жена. Реакциите бяха различни – от одобрение до погнуса и критики, че Джордан ще бъде сводник на собственото си дете. Факт е обаче, че сексуалните нужди на повечето хора с увреждания не се задоволяват и това води до тежки последици за тях.

„Виждали сме хора, които се нараняват, защото нямат базови познания за секса и им е било забранено да покажат либидото си”, казва адвокатът по човешки права Клеър де Тан, цитирана от Independent. Д-р Тупи Оуенс е секс терапевт към TLC Trust – британска организация, която свързва болни хора и проститутки. За него работят 100 сексуални работници, които обслужват едва 8 клиенти месечно.

„Помогнах на жена с церебрална парализа да си намери внимателен сексуален партньор, с когото тя за пръв път прави секс”, разказва той. Публичен дом за подобни специални услуги има и в Канада. Той си има своя „мадам", а проститутките му са минали специален курс за медицинско обслужване на инвалиди. Клиентите им често не могат да контролират движенията си, а части от тялото им са закърнели, но момичетата са мили и внимателни. И вярват, че всеки заслужава да задоволи нуждите си.

"Уча за медицинска сестра. Смятам, че всички хора имат нужда от физическа близост. А и парите не са зле", казва една от служителките. По време на сеанса тя дълго разговаря с клиентите си, преди да пристъпи към действие. Млад мъж, който е прикован към инвалидна количка, споделя, че в началото майка му е била твърдо против. Въпреки всичко той решава да опита. И остава доволен. Вярва, че това ще му помогне да се справи по-добре, когато срещне жената на живота си и трябва да прави секс с нея. Всичко това става възможно благодарение на вратичка в канадския закон, тъй като тази услуга се води тип терапия. Холандия още преди години показа позицията си по този въпрос и започна да отпуска субсидии за секса с хора с увреждания. Съществува обаче рискът от злоупотреби. Един клиент със здравословни проблеми може да се превърне в обект на насилие.

Blitz.bg