Събития

ВИДЕО и СНИМКИ: Катастрофи окървавиха протест срещу убийствата на пътя

  19.07.2017 19:33             
ВИДЕО и СНИМКИ: Катастрофи окървавиха протест срещу убийствата на пътя

Национален протест срещу убийствата на пътя се проведе днес в 6 български града. Един от тях беше Мездра. 
Организатор на проявата беше Наталия Ахчийска,вдовицата на трагично загиналия при катастрофа на АМ "Хемус"
жител на железничарския град Йото Ахчийски.

"Тук съм, за да защитя живота. Благодаря на всички, които ме подкрепят. Очаквам правителството и държавата да направят промени, но не козметични, при наказанията за всеки, който отнема човешки живот на пътя", каза Наталия.

Нейният баща Антон Ангелов призова гражданското общество да не мълчи, а да излезе и ясно да покаже волята си за промяна: "Държавата трябва да засили контрола и да увеличи наказанията за всеки нарушител"", каза мъжът, който загуби зет си на 17 април т.г..

Кметът на Мездра Генади Събков подкрепи мирния протест. "Нека не бъдем зверове, когато сядаме зад волана, защото и болката, и омразата са в нас. Но от нас зависи да не страдаме. Нека помним, че идващите срещу нас също са хора, които имат семейства. Да не губим човешкото в себе си", призова градоначалникът, който застана рамо до рамо с недоволните от войната по българските пътища.

Участниците в протеста пуснаха черни балони в небето над Мездра и издигнаха транспаранти с призив да се спре убиването на хора.

По ирония на съдбата в деня, в който се проведе мирния протест, край Мездра станаха две ПТП-та с материални щети, при които катастрофираха ТИР-ове, а край Враца лека кола се заби в камион при зловещ удзар на обходния път на града.