Крими

Шест години затвор за грабеж на телефон

  19.07.2017 17:28             
Шест години затвор за грабеж на телефон

Окръжният съд в Монтана призна за виновен Георги Тодоров в извършване на грабеж и му наложи наказание от шест години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване.  Делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие.

Подсъдимият Тодоров е многократно осъждан с влезли в сила присъди за престъпления против собствеността. През юни 2016 г. той бил освободен условно предсрочно с изпитателен срок от шест месеца. След като излязъл от затвора, той отишъл да живее в дома на свои роднини в Монтана. Въпреки че никъде не работел, Тодоров често посещавал игрални зали. Тъй като не разполагал с доходи от трудова дейност, той вземал пари на заем от близки и роднини.

През септември.2016 г., поради нужда от финансови средства, подсъдимият решил да ги набави по лесен и престъпен начин.  През нощта, на пешеходната пътека на бул. „Христо Ботев“ преди жп прелеза в  Монтана той забелязал връщащи се от дискотека две момичета и ги последвал.

Изплашените девойки направили опит да избягат и да извикат помощ, но Тодоров ги настигнал. Той хванал едната за косата, дръпнал я и я съборил на земята. Момичето се опитало да го отблъсне и да се освободи, но не успяло, тъй като нападателят продължавал да я дърпа и да я притиска към земята, след което той със сила издърпал от ръката й мобилен телефон марка „Самсунг“.

Виковете на момичетата били чути от намиращи се в близост свидетели, които притичали на помощ. Те забелязали подсъдимия и го последвали, но той успял да избяга и да се скрие. След като се уверил, че никой не го преследва, Тодоров се прибрал у дома. Междувременно, пострадалите сигнализирали за грабежа на тел. 112. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия служителите на полицията установили извършителя на престъплението и го задържали.