Спорт

Титла за сеньоритите на ШК Дебют, успехи и за мъжете на Оряхово и Козлодуй

  19.07.2017 12:07             
Титла за сеньоритите на ШК Дебют, успехи и за мъжете на Оряхово и Козлодуй

ШК Дебют /Оряхово/ извоюва титлата на държавното първенство за сеньорити, което премина в Червен бряг. Майсторът на спорта Емилия Георгиева, м.с. Тони Георгиева и Нина Карагеоргиева с треньор м.с Енчо Димитров не дадоха никакъв шанс на съперничките си и с 4 победи от 4 възможни триумфираха на върха. От второ до пето място се наредиха плевенският Спартак XXI, Виктори /Благоевград/, домакините от ШК Михаил Тал и Казанлък.

Добре се представиха и шахматистите на Дебют и Радецки /Козлодуй/, които влязоха в Топ 6 на държавното първенство за сеньори. Оряховчани /Енчо Димитров, Николай Колев, Светослав Симеонов, Веселин Стоянов/ заеха 4 място с 9 т., колкото има и третият ШК Михаил Тал. Само допълнителните показатели ги лишиха от бронзовите медали. Козлодуйчани /Петър Цаков, Антон Антов, Борислав Паричков/ останаха пети с 8.5 т., изпреварвайки Ямбол и Спартас Плевен XXI

С титлата триумфира ЦСКА /Петър Арнаудов, Петър Орев, Герасим Каменов/ с 14.5 т., сребърните отличия заслужиха ветераните на Виктори /Благоевград/.

Двама от състезателите на Дебют и Радецки са сред най-добрите в индивидуалните класации. Николай Колев с 5 т. от 6 възможни е №1 на втора дъска, а Петър Цаков с 4 т. от 6 партии е №2 на първа дъска.

ШК Дебют изрази специална благодарност на кмета на Оряхово Росен Добрев и общинския съвет, направили възможно участието на шахматистите в първенството.