Крими

Подпалиха колите на зам.-кмет ОБЗОР

  18.07.2017 15:38             
Подпалиха колите на зам.-кмет ОБЗОР

Два автомобила, собственост на зам.кмета на Лом Валентин Евтимов са изгорели в нощта срещу вторник, научи „Конкурент”. Информацията беше потвърдена от полицията. Предишната нощ пък е горяла къщата на шефа на общинската фирма „Чистота” в крайдунавския град, съобщават още от полицията. Двата пожара се разследват. Най-вероятно и двата са умишлени, смятат криминалисти.

Напълно унищожени са автомобилите на Евтимов – „Ауди” и „Фолксваген Кади”. Двете коли били паркирани пред дома му. „Ауди”-то кара съпругата на зам.кмета, а с другата кола шофирал той. Според запознати управникът има и БМВ, но то било в гараж.

Валентин Евтимов е зам. кмет по строителството в Община Лом.

Полицията събира улики, за да изясни точните причини за пожара. Не се съобщава дали са открити следи от запалителна течност.

В нощта срещу понеделник пък е пламтял домът на Валери Цветанов – шеф на чистотата в крайдунавския град. Пожарът е лумнал малко след 2 часа посреднощ. Опушени са 25 кв.м стени, унищожен е климатик, дървена врата, ламперия, ограда и прозорец.

Криминалисти смятат, че огънят е дошъл отвън. Полицията не съобщава дали при огледа са открити следи от запалителна течност. Предположението е, че пожарът е тръгнал от оградата на дома на общинския шеф, прехвърлил се е към вътрешността и е достигнал до входната врата на къщата, прозорците и външното тяло на климатика. По случая се води досъдебно производство.