Спорт

Два национални тима, водени от врачани, се пуснаха на балканиада

  18.07.2017 12:21             
Два национални тима, водени от врачани, се пуснаха на балканиада

Националните отбори за девойки и юноши, родени през 2002 г. и по-малки, завършиха на предпоследните места в домашната балканиада по водна топка, която се проведе в Бургас. Момичетата бяха водени от треньора на СКПС Ботев 2000 Венетка Начева и синът й Митко Начев. Те бяха включили в групата за състезанието 8 възпитанички на врачанския клуб - Рени Руменова, Мария Пановска, Радостина Димитрова, Александра Лилова, Теодора Цветкова, Елена Христова и Александра Валентинова. Българките загубиха от Гърция на старта с 2:24, а след това паднаха и от Сърбия с 8:21 и от Румъния с 9:11. Единственият им успех бе срещу Турция с 9:6.

„Отборът ни беше сформиран 3 дни преди балканиадата и въпреки това надхвърли очакванията ми. Можехме да спечелим и срещу Румъния, тъй като почти през целия мач водехме. Не ме изненадаха загубите от Сърбия и Гърция, защото тези отбори бяха с класа над останалите“, коментира Начева.

Гърция оглави класирането, следвана от Сърбия, Румъния, България и Турция.

Начело на юношите, които завършиха 5-и от 6 обора, също беше врачанин – Найден Найденов, на когото помагаше Григор Христов. Нашите бяха отнесени на старта от Сърбия с 26 безответни гола, а единствената им победа на балканиадата дойде срещу Молдова с 9:7. Сърбите спечелиха надпреварата, следвани от гърците, турците, румънците, българите и молдовците.