Крими

СНИМКИ Зрелищна катастрофа с автовоз на Е79

  17.07.2017 20:47             
СНИМКИ Зрелищна катастрофа с автовоз на Е79

Зрелищна катастрофа, която стана в късния следобед днес, отново затрудни сериозно трафика по международен път Е79, научи отново първи "Конкурент". Това е третото ПТП по натовареното трасе от началото на деня, след като сутринта ТИР се обърна край Димово, а в следобедните часове друг камион катастрофира между видинските села Ружинци и Медовница.

Според очевидци, автовоз с монтанска регистрация, който е пътувал към Пловдив, се е сринал в дерето в местността "Копяновец". Шофьорът е бил засечен от полски ТИР и за да избегне удара, е извил волана рязко надясно.

Участъкът, на който е станало произшествието, е част от "шосето на смъртта", както вече сполучливо наричат пътя от Мездра до Ботевград по Е79. Освен влекача, намачкани са и натоварените коли на платформата.

Полиция е отцепила района. Преминаването в района е затруднено, което започва да образува опашки от двете страни на ПТП-то.

В момента тежка техника опитва да изтегли автовоза. Преминали през проблемния участък, съветват да се избира друго трасе за придвижване между София и Видин. От снимките на сайта botevgrad.com личат размерите на бедствието.