Спорт

Кариана и Миньор /Пк/ са водачи на двете групи в Ерден

  17.07.2017 14:34             
Кариана и Миньор /Пк/ са водачи на двете групи в Ерден

Миньор /Перник/ отложи с два дни лагера си, за да участва на турнира в Ерден. Вече е ясна програмата за футболната надпревара „Кариана къп 2017”. Второто издание на състезанието ще се проведе в рамките на 4 дни, от четвъртък до неделя. В група „А” са отборът на домакините, Сливнишки герой /Сливница/ и Балкан /Ботевград/. Във втория поток са Миньор /Перник/, Чавдар /Етрополе/ и Първа Атомна /Козлодуй/. Съставът на групите стана ясен чрез дирижиран жребий. „Кариана води единия поток, тъй като завърши на второ място в Северозападната Трета лига. Миньор пък е трети в първенството на Югозапад. Отборите са разпределени така, че да се получат равностойни мачове, в които да има интрига”, обясни председателят на ОС на БФС в Монтана Ангел Стоянов. Той допълни, че всеки от тимовете ще има мачове на терените с естествена и изкуствена настилка в Ерден.

В първото издание на турнира организаторите взимаха депозит от по 200 лв., за да не се отказват отборите. Сега подобно нещо няма. „Тимовете са доста сериозни и не се наложи да искаме депозит. По това време в България надпреварата в Ерден е единствена за отбори от „В” група. Заявките от поканените клубове са за по 25-30 души. Разходите за нощувките се поемат от собственика на Кариана Милан Йосифов“, каза още Стоянов.  

Всеки ден ще има по два мача от 18 ч. В четвъртък Кариана спори с Балкан на изкуственото игрище, а на естественото излизат Чавдар и Първа Атомна. В петък ерденчани посрещат Сливнишки герой на централния терен, а Миньор и Първа Атомна ще мерят сили на изкуствения. В събота са срещите Сливнишки герой – Балкан /изкуствено игрище/ и Миньор – Чавдар /естествен терен/. В неделя от 17 ч. на централния терен е малкият финал, а от 18 ч. на изкуствения – мачът за 5-6 място. В 19 ч. на естественото игрище терен ще бъде даден началният сигнал на финала в „Кариана къп 2017”.

Босът на ерденчани Милан Йосифов ще даде 10 000 лв. и купа на победителя. За подгласниците футболната централа в Монтана е осигурила спортни екипи „Joma”.