Спорт

Ружинци почна с прогнозирана петица, успех и за Гюргич /СНИМКИ/

  17.07.2017 11:50             
Ружинци почна с прогнозирана петица, успех и за Гюргич /СНИМКИ/

Ружинци почна с успех в 53-то издание на домакинския турнир „Ружинско лято“. В група „Б“ тимът срази Бело поле с 5:1 в първия двубой и за двата отбора в надпреварата. Най-точен в прогнозите преди срещата бе организаторът на състезанието и водач на Ружинци в него Гошо Йосифов, чието предвиждане за 5 гола във вратата на гостите се сбъдна. Точни за успеха бяха Габриел Серьожов, Цветомир Алиев, Виктор Вилиянов на два пъти и Асен Начков. Кристиян Иванов отчете Бело поле в 69-та мин. за 4:1. И двата отбора бяха поздравени от кмета на общината Александър Александров. 

В група „А“ Гюргич победи Тополовец с 3:1 /на снимки 5 и 6/. Мачът бе изпълнен с единоборства пред двете врати. Тополовец изпусна дузпа в самото начало и това донякъде уби желанието за изява на футболистите. Последва втори 11-метров наказателен удар, този път в полза на Гюргич. С майсторско изпълнение Кристиян Сименов не остави шанс на вратаря на съперника. До почивката резултатът стана 2:0, а малко след нея - 3:0. Точен отново беше Кристиян Симеонов, разписа се и Веселин Пламенов. Петър Дончев бе автор на почетния гол за Тополовец. Успехът е първи за Гюргич след загубата на старта от Плешивец.

Седем формации спорят за трофея в най-стария турнир в Северозапада. На 22 юли ще се изиграе последният двубой от група „А“ между Плешивец и Тополовец. На 23 юли пък защитаващият титлата Ураган /Дражинци/ излиза срещу Бело поле. Битките в група „Б“ ще продължат до 5 август. Турнирът завършва на 20 август.