Спорт

Ясен е стартът във Врачанско, Околчица е №1 в черния списък, рокади и промени

  14.07.2017 12:55             
Ясен е стартът във Врачанско, Околчица е №1 в черния списък, рокади и промени

Председателят на ОФС на БФС във Враца Милен Бельов събра днес ръководителите на клубове на първо съвещание преди новия сезон. Той запозна присъстващите с някои промени и рокади в комисиите към Областния съвет. Досегашният шеф на СК Бойчо Бойчев става председател на Спортно-техническата комисия на мястото на Веско Петков. Шеф на Съдийската комисия ще бъде Христо Тончев. Димитър Масурански и Емил Младенов запазват ръководните си постове в Дисциплинарната и Комисията за развитие на детско-юношеския футбол.

Представителите на клубовете попълниха декларации с какви отбори за различните възрасти възнамеряват да участват. Окончателният формат на първенствата ще стане известен на 10 август, за когато е насрочено следващото заседание. Шампионатите във Врачанско се увеличават с един и вече ще бъдат общо 7 – „А” и „Б” група за мъже, подготвителна група, която вече ще се нарича „Футбол 11”, деца, юноши младша възраст, „Футбол 7” и „Футбол 9”, които ще се играят на турнирен принцип. За тях картотеките са безплатни.

Милен Бельов запозна ръководителите с изискванията на БФС за участие през сезон 2017/2018 в областните „А” групи – две съблекални, душове със студена и топла вода, санитарен възел, съдийска стая и т.н. От Кунино, Роман и Згориград декларираха, че предписанията за базите ще бъдат изпълнени до началото на сезона. До няколко дни пък Монолит ще оповести къде ще домакинства – пак в Краводер или на друго място. Изискванията към охраната на срещите също са повишени.

Шефовете на клубове бяха уведомени за глобите, които трябва да платят за изминалия сезон, натрупани от превишаване лимита на жълтите и червени картони, неявяване на срещи. Околчица е с най-много задължения – 380 лв., следван от Ботев /Криводол/ с 350 лв. и Дунав 2016 /Селановци/ с 280 лв. Останалите длъжници са: Огоста /170 лв./, Локо /Мз/ и Скала 2015 /120 лв./, Скала /90 лв./, Рогозен /80 лв./, Манастирище /70 лв./, Искър 1923 /70 лв./, Монолит /40 лв./. Балкански /Михайлово/ заслужава купа за феърплей, след като през целия сезон има само 4 картона. Без задължения са също Строител и Миньор 2005. От пета дивизия са двама длъжниците – Ураган 33 /200 лв./ и Септември /100 лв./.

„А групата ще стартира на 26-27 август, а „Б” групата след седмица или две. Първият от пета дивизия влиза директно в четвърта, а вторият ще играе бараж с предпоследния от „А” група. Представителят на шампиона в „Б” група Ботев /Бърдарски геран/ декларира готовност за участие в по-горната дивизия. Същото направи и ръководителят на третия Септември /Гложене/. Всичко ще стане ясно обаче до 10 август.