Здраве

Пийте суроватка всеки ден и ще имате по-дълъг и качествен живот!

  12.07.2017 14:43             
Пийте суроватка всеки ден и ще имате по-дълъг и качествен живот!

Много от хората не я харесват, но когато разберете колко е здравословна, ще я пиете всеки ден. Суроватката се използва в продължение на векове като народен лек и може да ви помогне да се отървете от различни заболявания. 

Дълго се смятало, че норвежците дължат перфектния си тен точно на тази напитка. Д-р Поун препоръчва пиенето на суроватка за дълъг и продуктивен живот. Доказателство, че е прав, са английска фермерска двойка, която твърди, че е пила суроватка всеки ден и живели по 152 години. Състав и свойствата на суроватката Суроватката е подходяща за всички възрасти. Нейният състав е подобен на майчино мляко, така че може да се използва като заместител на мляко при кърмачета. Тази течност съдържа по-малко от 1% протеин и повече от 93% вода. Съдържа калий, натрий, магнезий, фосфор, желязо, цинк, мед, кобалт, манган, молибден, както и различни ценни ензими и аминокиселини. Сто грама суроватка съдържа само 26 калории, така че се препоръчва на хора, които се грижат за храната.

Най-здравословната напитка за прочистване на черния дроб

Чистият черен дроб е ключът към доброто здраве, и суроватката е мощен инструмент за премахване на токсините. Тя помага за лечение на цироза и позволява по-дълъг и качествен живот. В допълнение, суроватка се използва срещу хронична умора, стрес, затлъстяване, високо кръвно налягане, ниска имунна система, проблеми със стомаха, кандида и т.н. Както е мощен антиоксидант, суроватка помага при проблеми с щитовидната жлеза , с персистиращо възпаление и болестта на Паркинсон. Спортистите често се използват за по-добра издръжливост и дамите, за да отслабнат. Тя е пълна с електролити, хидратира организма и осигурява енергия. Препоръчителна е козя суроватка, но е добре и от крава. В допълнение, суроватката се използва за грижа за кожата и косата, при подготовката на сладкиши, лакомства и шейкове и други подобни. Не се препоръчва повече от 150 мл.суроватка три пъти на ден, но с течение на времето тази доза може да се увеличи до 1 литър на ден.