Здраве

Какво се крие зад честото главоболие през лятото?

  12.07.2017 13:38             
Какво се крие зад честото главоболие през лятото?

Не са малко хората, които започват да се усещат зле с настъпването на лятото. Например боли ги главата. Нека да разберем на какво се дължи това и как може да си помогнем. Главоболието през лятото ни тероризира дори по време на отпуска, а не само в офиса. Съществуват ред причини за това.

1. Постоянно напрежение на очите

За да решите този проблем, необходимо е да правите редовни почивки по време на работа с компютър или четене на документи. Позволете на очите си да се отпуснат. Фокусирайте за кратък период от време своя поглед в определен предмет.

2. Обезводняване

Това е най-разпространената причина за възникване на главоболие през лятото. Особено актуална е за хората, които предпочитат силното кафе. Изходът от тази ситуация е да конусмирате повече вода.

3. Обездвижване за дълъг период от време

В този случай следва редовно да правите мимическа гимнастика, да правите гримаси и да накланяте главата встрани и напред. Ставайте от място.

4. Злоупотребване с протеини

В горещото време има висок риск за почитателите на месото. Изобилието от протеини в менюто може да бъде причина за главоболие. Поради това през лятото е препоръчително да се ограничи консумацията на храни, богати на протеини.

5. Дефицит на магнезий

Дефицитът на този микроелемент може да стане причина за редовно главоболие. Дори мигрена! Попълнете липсите на магнезий, съветват диетолози. Консумирайте банани и сушени плодове.

Източник: Profit.bg.