Лайфстайл

Разберете какво казва за Вас рожденото ви ЦВЕТЕ

  09.07.2017 13:40             
Разберете какво казва за Вас рожденото ви ЦВЕТЕ

Флориаграфията, известна още като език на цветята, е много стара концепция, която датира от викторианската епоха. Много преди телефонните обаждания, текстовите съобщения и електронната поща хората трудно изразявали чувствата си. Затова им помагали цветята. Те не само помогнали на комуникацията на индивидите, но и били свързани с характера на човека. Днес цветята все още са важни за предаването на чувствата. Значението зад рожденното цвете може да ви помогне да разберете уникалните си личностни черти и как да се справите с различните видове ситуации, с които се сблъсквате в живота. Подобно на начина, по който знаците на зодиака и скъпоценните камъни ни дават представа за характеристиките и особеностите на дадено лице, някои цветове също имат специално значение и символизъм, основаващи се на месеца, в който човек е роден. Разберете какво е рожденото ви цвете от списъка по-долу, за да разберете значението зад него.

Януари - Карамфил

Карамфилите са в разнообразни нюанси, като розовото е най-популярното. Въпреки че всеки от цветовете има свои собствени значения, тези цветя обикновено представляват любов, привързаност и очарование.

Личностни черти: Вие сте лоялни, любящи и скромни. Вие цените семейството и приятелите си. Тяхната защита е ваша голяма грижа.

Февруари - Виола

Виолите символизират невинност, вярност, мъдрост и скромност. Тези великолепни цветя са особено популярни по време на Викторианската епоха.

Личностни черти: Вие сте резервирани към непознатите, но в момента, в които ги опознаете, ставата ангажирани към тях. Дълбоко духовни сте, имате голяма интуиция и сте мъдри без значение от вашите години, затова много хора идват при вас за съвет. Само най-близките Ви хора ви познават добре.

Март - Нарциси

Нарцитите са цветя, за които се смята, че носят късмет на свързаните с тях. Има едно старо уелско суеверие, което твърди, че ако видите първия разцвет на нарциса за сезона, ще имате 12 месеца късмет.

Личностни черти: Имате творчески ум. Вие сте артистични, но и организирани . Понякога и мултифункционални. Късметът обикновенно е на ваша страна и без много усилия успявате да постигнете, това което сте си наумили. Вие сте спокойни, оценявате простите неща в живота.

Април – Маргарита/Гербер

Има причина много родители да кръщават дъщерите си с името на това красиво цвете. Чистотата и невинността са две черти, символизирани от маргаритките. В древни времена те цъфтели в жълти цветове и обикновено се обменяли между приятели, защото те също означават тайна.

Личностни черти: Вие сте весел, приключенски настрон и за вас никога няма скучен момент. Вашият оптимизъм е вдъхновяващ и много ценен от хората, които са близо до вас. Точно като рожденото ви цвете, сърцето ви е чисто. И още ... Вие сте добър пазител тайни.

Май – Момина сълза

Момината сълза означава сладост, смирение и завръщане към щастието.

Личностни черти: Подобно на цветето на вашия рожден месец, вие носите сладост за хората около вас. Около вас семейството и приятелите се чувстват сигурни и обичани. Вие сте практични, надеждни и амбициозни с изключителни умения за решаване на проблеми.

Юни - Роза

Както повечето от нас вече осъзнават, розите символизират любовта и страстта. Въпреки това, те идват в редица цветове и всеки цвят има собствено значение. Например, бялото представлява целомъдрието, докато лилата символизира любовта от пръв поглед.

Личностни черти: Разбира се, вие сте истински романтик. Имате склонност да участвате в дълбоки, значими и страстни отношения. Вие сте сложни личности и смятате, че традицията е много важна, но лесно можете да се приспособите към нови ситуации. Точно като трънливата роза може да изглеждате уверени и силни, но когато сте ранени, вие се мъчите да го скриете.

Юли - Делфиниум

Това цвете получава името си от делфи, гръцката дума за делфин. Това е така, защото затворените пъпки на цветята са оформени като носовете на делфините. Делфиниумът носи позитивност, откритост, възможности и потенциал.

Персонални черти: Вие сте визионер. Никога не пропускате нови възможности и ще направите каквото е необходимо, за да постигнете целите си. Вие сте отворени към новите неща и новите приятелства. Вие сте очарователни, остроумни и имате чувство за хумор. Хората се чувстват комфортно около вас и благодарение на позитивността ви малки неща стават големи.

Август - Гладиол 

Гладиолът получава името си от гръцката дума за меч. Това цвете се носи от воините за защита от смърт или раняване, така че не е изненада, че той въплъщава сила, искреност, преданост и морална цялост.

Личностни черти: Вие сте естествен, роден лидер и хората имат уважение към вас. Вие сте силно интелектуални, очарователни. Вие сте ориентирани към целта и винаги се стараете да направите всичко възможно, за да успеете във всичко, което правите.

Септември - Богородичка

Според гръцката митология цветето Богородичка е било създадено от сълзите на богинята Астраея. Тези цветя значат търпение и изтънченост, мъдрост и кралски маниери.

Личностни черти: Може да не показвате чувствата си, но носите сърцето си в дланта си. Говоренето не е вашият силен коз, но вие сте страхотен слушател, благодарение на вашето търпение. Правите нещата по ваш спецефичен метод и винаги търсите усъвършенстване.

Октомври – Невен

Невенът носи известна яркост в мрачните есенни дни. Цветето има ярък цвят и се използва за лечебни, противовъзпалителни, антисептични и антибактериални свойства. Той се използва широко за лечение на множество здравословни проблеми. Невенът символизира топлината, защитата и трансформацията.

Личностни черти: Винаги давате много топлина на хората около вас. Вие сте приятелски настроени, мирни и често вървите по течението. Често разчитат на вас за помощ и съвети.

Ноември - Хризантема

Хризантемите символизират веселието, спокойствието и оптимизма. Според принципите Фън Шуй тези цветя носят смях и щастие.

Личностни черти: Както рожденото ви цвете, вие изглеждате корави отвън, но имате нежна душа. Мъчите се да намерите златнатасреда за чувствата си. Вие сте много честен. Ще преминете през огъня, за да гарантирате безопасността и щастието на онези, които обичате.

Декември - Бял Нарцис

Белият нарцис цъфти по време на най-прекрасното време на годината. Означава надежда, суета, богатство и щастие.

Личностни черти: Вие сте самоуверени и имате силна воля. Хората имат високо мнение за вас и може да бъдете много влиятелни. Поставяте логиката Оставятелогиката преди емоцията. Имате късмет в огромни дози.

Blitz.bg