Събития

Новият филм за Левски вече обикаля България

  06.07.2017 15:40             
Новият филм за Левски вече обикаля България

Новият филм за Васил Левски – „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“, започна шествието си по родната земя. Обиколката на автора на филма – режисьорът Искрен Красимиров, и неговият екип от проекта  „НЕзабравимата България“, тръгна снощи от лятното кино на площада в столичния квартал „Илиянци“. След тази първа предпремиера на лентата за Апостола на свободата, се задават вълнуващи срещи с публиката в Радомир, на 7 юли, в „Сити Марк Арт център“ в София, на 8 и 9 юли. Филмът ще бъде показан в Ловеч на 10 юли, на следващия ден гостува във Велико Търново, а в сряда – в Червен бряг.

Същинската премиера на лентата ще се състои на 13 юли – четвъртък, от 18.30 ч. в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. След премиерата Красимиров,  водещият на филма Златимир Йочев, акторът Симеон Владов, който изпълнява ролята на Левски, и сценаристите Красимир Стефанов и Илиана Минковска, ще посетят само в рамките на една седмица още Оряхово, Търговище, Копривщица, Хасково, Правец, Ботевград, Несебър, Берковица, Балчик, Батак, Троян, Зверино и София.

Финалът на Апостолското турне ще бъде на 23 юли на връх Шипка, където в най-високото кино у нас – „Парк-музей Шипка“, филмът за Апостола ще се върти цял ден.