Събития

Нов златен медал за математик от Враца

  06.07.2017 09:53             
Нов златен медал за математик от Враца

И тази година възпитаник на профилираната природо-математическа гимназия спечели златен медал във финалния кръг на международен турнир „Математика без граници“. Това е седмокласникът Георги Игнатов, който не само стана първи в индивидуалната надпревара, но и бе награден с бронзова купа за цялостно представяне в четирите кръга на състезанието. В четвъртото издание на турнира се включиха над 1000 участници от 12 държави, а негов домакин бе Несебър. ППМГ-Враца се представи с отбор от 5 ученика.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев поздрави младите математици и им пожела да следват стъпките на личната си реализация с вярата, че преди да стигнат върха, трябва да извървят и пътя до него, а решимостта за успех е по-важна от всичко останало.

Ръководството на профилираната природо-математическа гимназия поднася своите поздравления на Георги Игнатов и неговя ръководител Ангелина Банчева – старши учител по математика за високото отличие.

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ изказва и специална благодарност на кмета на Община Враца Калин Каменов, който осигури необходимите средства за участие на младите математически таланти в международния турнир.