Лайфстайл

Това са седемте имена, които носят щастие и добра карма

  03.07.2017 21:27             
Това са седемте имена, които носят щастие и добра карма

Името на човека, дадено му при раждането, може да окаже влияние върху целия му живот. Нищо чудно, че казват, че каквото е името на кораба, така ще плува. И един човек, от това, с кое име ще се нарича, ще зависят много неща, които варират от природата и завършват с успеха.

Ако искате детето ви да бъде щастливо и късметлия, обърнете внимание на тези 7 имена.

Тихон

Името няма нищо общо с тишината, както изглежда на пръв поглед. Тихон идва от гръцката богиня на щастието Тихи. Превежда като "шанс", "късмет" или "съдба". Сред най-известните хора, които носят името, е Тихо Браге - датски астроном, астролог и алхимик от Възраждането (той първи в Европа започва да прави точни астрономически наблюдения).

Зита

Зита има в унгарски език е съкращение на Фелисита (Фелиситас превежда от латински като "щастие"). Първоначално името е просто съкратена форма, а след това става независимо. В Европа пълната форма на името Зита: в Испания - е Felicidad, Италия - FELICITA, Англия - Фелисити.

Феликс

Мъжкото име Феликс, в съзвучие с Фелисити идва от родовото име Феликс и е прякорът на Римския диктатор Сула. Преведено от латински, то също така означава "щастлив". Така например, християните от католическата църква, честват на св. Феликс, който се счита за покровител на животните. На него се молят за изцеление на очни заболявания и защита от клевета.

Лайма

Името на популярната певица Лима Вайкуле носи своите корени в митологията на балтийските народи. Това беше името на богинята на късмета и съдбата, покровител на влюбените.

Maкар

Това име идва от "макариос", което на гръцки означава "просперитет", "благословен" и "щастлив". Освен това, думата " Макариос" се използва като един от епитетите, употребяване за Зевс. Това е и името Макария, най-голямата дъщеря на Херакъл и Деянира. Името Макар е популярно в Гърция (Макариос), Испания (Макарио) и Франция (Macquarie).

Фируза

Фируза - име, което има персийски корени, то е доста популярно сред мюсюлманско население. Буквално, името означава "тюркоаз" и камъкът от мюсюлманите, наречен "Камъкът на щастието". Според митове и легенди, тюркоазът носи късмет в любовта и късмет в бизнеса. На арабски "firuzadzh" - "камъкът, който носи победа и успех в бизнеса", така че името Firuz също се смята за щастлив и успешен.

Исай

Името е много популярен сред мюсюлманите, има тюркски-татарски корени. Тя се превежда като "късмет и щастливи."