Спорт

U19 на Ботев почна подготовка с дузина нови и "германец" /СНИМКИ/

  03.07.2017 19:02             
U19 на Ботев почна подготовка с дузина нови и \

U19 на Ботев започна подготовка за новия сезон в елитната група. За първото занимание треньорът Любен Любенов изведе възпитаниците си на централния терен във Враца. В списъка му са 25 футболисти, като от тренировката отсъстваха 5-има по различни уважителни причини. 13 са новите играчи в групата. Вратарите Кристиян Цеков, Кристиян Иванов и Генади Ненков идват съответно от Първа Атомна, Монтана и Локомотив /Мз/. От козлодуйския клуб са също защитникът Любомир Василев и халфът Ростислав Данчев. От Монтана е нападателят Пресиян Цвятков, а от Мездра и Пирин /Благоевград/ – полузащитниците Веселин Русинов и Слави Корчев. Юношите на Ботев /Вр/ Владислав Андреев /нападател/, Румен Ненов /халф/ и Светлин Зарев /защитник/ се завръщат в родния си клуб. Почналият подготовка с мъжете Максимилиан Велков от Велико Търново, който последно е играл в немския Хеслингер, също се присъедини към U19, след като старши треньорът на Ботев Сашо Ангелов прецени, че няма да разчита на него в представителния тим.

От ДЮШ на врачанския клуб с юношите старша възраст засега ще тренират: Петър Христов, Борислав Йонов, Ивайло Тодоров, Денис Русинов, Мартин Александров, Кристиян Букерешки и Вилямс Валериев. От състава на U19, играл през миналия сезон, остават Виктор Василев, Стелян Иванов, Димитър Димитров, Габриел Каменов и Иван Велчев.

От сряда момчетата на Любенов започват двуразови занимания.

„Стремим се да надграждаме, така че ще гоним по-челно класиране в групата и обиграване на младите таланти. Първенството започва на 12 август”, каза Любен Любенов. През новия сезон той ще продължи да води и юношите младша възраст, чиято подготовка ще стартира в края на месеца.