Крими

Подозират за убийство стареца, влачил мъртва с каруцата си

  03.07.2017 18:30             
Подозират за убийство стареца, влачил мъртва с каруцата си

Както в цялата страна и във врачанското с.Чирен са потресени и шокирани от постъпката на техния възрастен съселянин, влачил с каруцата си тялото на мъртва жена. За повечето хора от селото реакцията на 81-годишния Димитър Денов е напълно ненормална, други пък подозират, че има нещо повече и старецът вероятно крие убийство, твърди 24chasa.bg.

Полицията продължава да разследва невероятния случай и вече има образувано досъдебно производство. Дядото обаче не е задържан и се е залостил в дома си, заедно с болната си съпруга. От неделя по обед, когато полицията го разпитала, повече никой от съседите му не го е видял да излиза и никой не го е търсил повече. Разследващите пък изчакват окончателното заключение на патоанатомите, заели с аутопсията на 64-годишната Иванка Дамянова.

По възрастният й съсед я наел в събота да му помогне при товаренето на сено в негов имат край Чирен. Двамата работили до към обед в един от най-горещите дни тази година, но жената отказала да се прибере заедно със стареца и според неговите обяснения тя си тръгнала сама пеша към селото по пряк път.

Едва в неделя сутринта Денов потърсил помощничката си, вероятно да се разплати за помощта на самотно живеещата жена. Не я открил в дома и без да се обади на никой тръгнал да я търси в землището на селото. Пътьом първо пак натоварил каруцата си със събрано предния ден сено и тогава започнал да търси Иванка. Според обясненията му по-късно я намерил бездиханна на синор край пътя. Не успял  сам я я качи в каруцата, затова вързал мъртвото тяло с въже за каруцата и тръгнал за селото. Спряла го полицията, известена за кошмарната гледка от преминаващи по пътя за селото шофьори.

"Как пък не му хрумна на този човек да направи това, което щяха да направят всички нормални хора, диви се кмета на Чирен Диан Дамянов. - Нормално би било да остави тялото на място, да дойде да ме уведоми мен или направо полицията. Той няма мобилен телефон, но е било достатъчно да излезе на пътя и да спре някой преминаващ и да помоли за помощ и да се обади на тел.112. Може би са прави хората да се съмняват във версията на стареца, но останалото е работа на полицията."