Събития

ВИДЕО: Правят маркировка с „магическа боя“

  28.06.2017 16:56             
ВИДЕО: Правят маркировка  с „магическа боя“

Два дни, след като беше положена маркировката по пътя от Враца за Оряхово, осевите линии изчезнаха, алармираха читатели на „Конкурент“.

Най-видимо ефектът на „магическата боя“ по път ІІ-15 се вижда в района на село Баница, през което преминава трафика за ферибота между Оряхово и Бекет.

В събота бояджиите направили осевите линии, но в неделя тях вече ги нямало, установи проверка на „Конкурент“.

Още по-невидими са пешеходните пътеки във врачанското село, разказа Кирил Сираков , местен жител. „В събота работиха, а в неделя вече нищо не се виждаше от боята... Попитах ги с какво мажат, нищо не казаха. Тогава им рекох, че само парите взимат и никаква работа не вършат“, разказа Сираков.

„Конкурент“ сезира Областно пътно управление с проблема, а директорът на държавното ведомство Веселин Николов каза, че докато не се направят качествени маркировки, няма да се разплаща дейността.

„Няма да платим за работа, която не е качествена“, беше лаконичен началникът, но не пожела да допълни нито колко средства са предвидени за маркировката по път ІІ-15, нито коя е фирмата, която извършва тази дейност.

Според непотвърдена информация, „Трейс“ АД е натоварена със задължението да маркира всички шосета от първостепенно значение на територията на Врачанска област. Две са основните пътни артерии, които пресичат региона – Е79, който осигурява трафика между Видин и София, и ІІ-15, който е връзката на Враца с ферибота в Оряхово. Ежедневно по двете трасета преминават около 10 000 превозни средства.