Крими

Биячите на полицая от Борован били задържани за денонощие, разследват ги за средна телесна повреда

  28.06.2017 11:39             
Биячите на полицая от Борован били задържани за денонощие, разследват ги за средна телесна повреда

Двамата криминално проявени роми, които в събота жестоко пребили полицай в магазин в с. Борован, са били задържани на другия ден в ареста на РУ в Бяла Слатина за денонощие. От районната прокуратура не са поискали удължаване на ареста им, нито постояннто им задържане, научи „Конкурент“, който пръв съобщи за инцидента с полицая.

По случая е образувано досъдебно производство срещу 44-годишния Митко М. и осъждания му вече 36-годишен авер Антон А.- Тони Русия за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, съобщи райнният прокурор на Бяла Слатина Методи Маринов.

Както вече писахме, работещият в участъка в Борован 35-годишен полицай Георги Ц. влязъл да пазарува цивилен в магазина  и веднага  бил разпознат от бандитите.  Те го засекли между стелажите на магазина и започнали да го налагат жестоко с ритници и юмруци , личи от ведеозаписа на охранителната камера, с който разполагаме.   Преди време полицаят разследвал поредните криминални прояви на двамата цигани и вероятно това е предизвикало гнева им.

От врачанската областна полиция дори не споменаха за инцидента в редовния си бюлетин, отказаха коментар и след като се разбра за побоя с мотива, че се проверява дали изобщо е имало такъв случай.